Ziņa

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonikas un Baltijas centrs

19. oktobrī plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpā "Retumu pasaule" (5. stāvā) notiks seminārs "Aristoteļa "Poētika" un "Rētorika". Kā un kāpēc lasīt?".

Semināru vadīs Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Klasiskās filoloģijas nodaļas profesore Ilze Rūmniece un docente Ilona Gorņeva.

Seminārā būs iespēja iepazīt Aristoteļa "Poētikas" un "Rētorikas" aspektus, iesaistīties sarunās, kā arī aplūkot īpaši atlasītus izdevumus no LNB krājuma.

Līdz 2023. gada 16. novembrim LNB telpā "Retumu pasaule" skatāma krājuma izlase "Augusts Ģiezens – grūtumkalnā kāpējs", kas veltīta klasiskā filologa, valodnieka, pedagoga un antīkās literatūras tulkotāja Augusta Ģiezena (1888–1964) 135. jubilejai. Izstādes satura autore ir LNB Letonikas un Baltijas centra vadītāja Kristīne Zaļuma, dizainere – Dārta Hofmane.

Krājuma izlases apskate un seminārs ir bez maksas.

Pasākuma publicitātes nodrošināšanai seminārā iespējama fotografēšana un/vai audio ieraksts.

Krājuma izlasi un semināru ciklu rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Klasiskās filoloģijas nodaļa, Hellēnistikas centrs un Latīniskā kultūrmantojuma centrs.

Pasākumi notiek cikla "Latviešu grāmatai 500" ietvaros ar Latvijas Kultūras ministrijas un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Plašāka informācija: https://ej.uz/95r7

Dalīties