Ziņa

Foto: Elīna Lieltīruma

Atzīmējot Grieķijas Neatkarības dienu, kura tiek svinēta 25. martā, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs sadarbībā ar Grieķijas vēstniecību Latvijā, Latvijas Universitātes un Latvijas Mākslas akadēmijas mācībspēkiem piedāvā pasākumu sēriju trīs dienu garumā, kas norisināsies antīkās un renesanses tēlniecības nolējumu ekspozīcijā “Skulptūru mežs” Muzeju krātuvē (Rīgā, Pulka ielā 8).

Pasākums norisināsies ikgadējā Eiropas latīņu un grieķu valodas festivāla ietvaros, kur viens no centrālajiem notikumiem ir antīkās literatūras teksta lasījumi visā pasaulē. Aristofana komēdijas “Sievietes tautas sapulcē” teksts latviešu valodā veidots īpaši šim notikumam un izskanēs pirmo reizi.

Lasījumi notiks, piedaloties studentiem un mācībspēkiem no Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Klasiskās filoloģijas nodaļas un Hellēnistikas centra, kā arī Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolēniem. Aristofana komēdija izskanēs sengrieķu, jaungrieķu un latviešu valodās.

Lasījumus vadīs Dr. philol. Ilona Gorņeva, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Klasiskās filoloģijas nodaļas docente un Dr. philol. Ilze Rūmniece, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Klasiskās filoloģijas nodaļas profesore.

Papildu informācija

  • Uz norisi vēlams ierasties aptuveni 10-15 minūtes pirms tās sākuma, lai nesteidzīgi izmantotu garderobi.
  • Pasākums pieejams cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Noderīga informācija par pieejamību šeit.
  • Informējam, ka LNMM publiskie pasākumi tiek filmēti un fotografēti, lai regulāri un mērķtiecīgi informētu sabiedrību par muzeja piedāvājumu, darba rezultātiem un aktualitātēm. Vairāk par privātuma politiku šeit.

Dalīties